top of page

Portret laten schilderen​

 

Ik heb mij een kleurrijke stijl van schilderen eigen gemaakt. Hierbij geeft ik de voorkeur aan intense kleuren of een combinatie daarvan met meer ingetogen kleuren voor een wat mysterieuze sfeer. In portretten richt ik mij voornamelijk op de gelijkenis en de uitstraling van het kunstwerk. Ik werk redelijk precies, en wil in mijn werk dat een schilderij op een schilderij lijkt en niet op een foto, er zijn namelijk zo veel coole technieken die ik als schilder kan gebruiken die een fotograaf niet heeft!

Kunstwerken in vershillende maten ​

Hierbij een impressie van de formaten van schilderijen waar veel mensen in geinteresseerd zijn. Natuurlijk kan het ook groter of kleiner want alles kan op maat gemaakt worden. Het originele kunstwerk in het onderstaande voorbeeld is 80x100 cm.

Portretschilderij in verschillende maten. Hoe groot is een schilderij
Portretschilderij in verschillende maten. Hoe groot is een schilderij

Wel of geen lijst? ​

Een kunstwerk zonder lijst vind ik een eigentijdse en wat rauwere uistraling hebben. Zeker bij een witte of licht gekleurde effen muur kan dat heel mooi staan. Met een lijst eromheen wordt er een soort barrière gemaakt tussen het kunstwerk en de muur waardoor het schilderij ook heel mooi uit kan komen. Een ander voordeel van inlijsten is dat het kunstwerk goed bij het interieur gematcht kan worden.

De slideshow hieronder geeft een impressie van hoe verschillend dat er uit kan zien.

bottom of page